Update na 5 weken in Nederland

Inmiddels zijn we alweer 5 weken in Nederland. De eerste week moest ik vooral bijkomen van de jetlag. Vanuit Mexico was gevraagd of we binnen 2 weken na aankomst nieuwe bloedwaarde  op wilden sturen. Zoals verwacht waren de bloedwaarden gedaald, doordat de injecties voor stamcel stimulatie gestopt zijn. Na de 2e keer bloedprikken, 2 weken later, waren de bloedwaarden gestegen. Dit gaf mij ook het vertrouwen dat mijn lichaam zelf weer aansterkt en hierdoor ben ik zelf weer wat vrijer gaan leven. Ik kan nu weer wat meer onder de mensen komen, grote groepen probeer ik nog wel te vermijden.Om vanuit Nederland ook alles goed in de gaten te houden  worden de bloedwaarden ook doorgestuurd naar een internist. Zo kan er ook vanuit Nederland ingegrepen worden mocht het nodig zijn. We verwachten niet dat dit nodig is, maar om het advies van een behandelend arts in Nederland te krijgen heeft veel voordelen. Afgelopen week is er voor de 3e keer bloed afgenomen, komende week krijg ik de uitslag.De effecten van de behandeling beginnen zichtbaar te worden. Ik heb veel meer energie, dit is één van de verbeteringen die bij velen naar voren komt na een hsct behandeling. Maar helaas ben ik op het moment minder mobiel dan voor de behandeling, dit komt mede doordat ik mijn spieren lange tijd weinig gebruikt heb. Het plan is om binnenkort te gaan revalideren, hopelijk kan ik door revalidatie weer meer mobiliteit krijgen.De werkelijke effecten van behandeling zal zeker een jaar op zich laten wachten. De behandeling is zwaar voor het lichaam en heeft daarom veel tijd nodig om aan te sterken.Over een aantal maanden zullen wij weer een update plaatsen over de vooruitgang. Mocht er voor die tijd nog iets te melden zijn, dan zullen wij dit zeker plaatsen.-Pietie-

Fordít »