Paasweekend #Dag 22 & 23

Dag 22 en 23; Paasweekend

Het was 17 april heel helder weer en we konden eindelijk de vulkaan goed zien. We zijn in de ochtend, na de injectie, meteen naar het dakterras gegaan om foto’s te maken. Om de paassfeer over te brengen op iedereen is er veel aandacht besteed aan paasdecoratie. Bij het brengen van het eten hadden ze paasoren op hun hoofd en was het karretje met het eten helemaal aangekleed. Ook kregen wij beide een plastic paasei met hierin een chocolade haasje. Later die dag stond één van de managers voor de deur met een mandje met paaseieren, super attent allemaal.

Vandaag is het 18 april, de eerste datum die we vanuit Rusland hadden gekregen voor de HSCT behandeling. Het is een fijn idee dat de behandeling er nu bijna op zit, terwijl de behandeling ook nu pas had kunnen beginnen. Terugkijkend op de hele situatie ben ik blij dat het zo gelopen is. De omstandigheden buiten de behandeling om zijn hier in Mexico heel anders dan in Moskou, het heeft allemaal goed uitgepakt. Wat eerst voor veel stress heeft gezorgd om alles op het laatste moment te regelen, is nu de moeite waard geweest. Één van de grootste voordelen van de behandeling in Mexico is dat je te allen tijde niet alleen bent, dit heeft veel rust gegeven. Je maakt het samen mee, in plaats van alleen.

Vandaag, 18 april, hebben we te horen gekregen dat de bloedwaarden weer zijn gaan stijgen. We zitten nog wel in de neutropene fase, met een laag aantal witte bloedcellen, maar de stijging laat zien dat het lichaam zich aan het herstellen is. Dit is goed nieuws!!

De artsen hebben daarom het behandel schema iets aangepast en vanavond wordt er nog een extra injectie toegediend in de hoop dat er morgen genoeg witte bloedcellen zijn om de laatste stap van de behandeling uit te voeren. Morgen weten we meer 😀

Fordít »