Herstel en ontspanning #Dag 7 – 11

Dag 7, 8 en 9; 1, 2 en 3 april: Rust

Iedere dag ging het steeds een beetje beter. Gelukkig hadden we niet een volle planning, alleen een injectie in de ochtend en in de avond. Doordat het iedere keer weer slechter ging na de injecties, door het lang rechtop moeten zitten, hadden we 2 en 3 april gevraagd of ze ook de injecties in ons appartement konden geven. Dit was gelukkig geen probleem en maakte het allemaal een stuk prettiger. Het personeel, zowel de verpleging als de artsen, zijn heel meegaand en willen graag weten hoe het gaat.

Normaal gesproken moet dus iedereen naar de eerste verdieping voor medische consultaties en injecties. Hier zijn drie behandel kamers en het medisch personeel loopt heen en weer tussen deze ruimtes, een aantal van de verpleging meet de bloeddruk, temperatuur, harstslag en zuurstof saturatie en een andere verpleegkundige of arts geeft de injecties. Het loopt altijd heel goed door, waardoor je nooit heel lang hoeft te wachten. Tijdens het wachten maakt iedereen altijd even een praatje. Doordat iedereen hetzelfde meemaakt, leven we allemaal heel erg met de ander mee. Vooral toen wij een aantal dagen ons niet hadden laten zien, lieten veel weten dat ze toch wel wat ongerust waren en aan ons dachten.

Op de begane grond bevindt zich het restaurant, je kan er voor kiezen om het eten in je eigen appartement op te eten, maar je mag ook plaats nemen in het restaurant. Dit is een leuke reden om even het appartement uit te kunnen en een praatje te maken met de andere mensen hier. Naast het eten van het menu kun je hier ook verschillende hapjes en drankjes kopen.

Op de tweede tot en met de vierde verdieping zijn appartementen, in totaal over de drie verdiepingen zijn er 21 appartement. Op het moment zijn hiervan 18 appartementen in gebruik. We zijn begonnen met een groep van 20 patiënten, inmiddels zijn hier nog 18 van over, waarvan naast ons nog 7 andere Nederlanders. Twee patiënten moesten helaas naar huis, doordat ze op het moment niet voldeden aan de eisen die gesteld worden.

Op de vijfde verdieping bevindt zich de chemo ruimte en een sportruimte en daarboven zit het dakterras. Het dakterras is groot en deels overdekt, doordat de patiënten niet te veel in de zon mogen zitten. Vanaf het dakterras heb je uitzicht op de nabij gelegen actieve vulkaan, die op de meeste dagen niet heel goed zichtbaar is door de wolken. Maar op zonnige dagen, bij zonsopkomst en zonsondergang is deze heel goed zichtbaar. Op 3 april, aan het begin van de avond, zijn we voor het eerst weer naar het dakterras geweest. We hadden een goede tijd uitgekozen, we waren net op tijd om de zonsondergang te kunnen zien 😊

Dag 10; 4 april: Bingo

Inmiddels zijn bijna alle bijwerkingen verdwenen en kunnen we even een aantal dagen ‘genieten’ van de activiteiten die georganiseerd worden. Monik verzorgt hier de activiteiten, om de patiënten en ‘caregivers’ af te leiden van het medische aspect van ons verblijf. In de middag was er voor onze groep bingo georganiseerd. Er werd ons meteen verteld dat het geen bejaarden bingo ging worden, het tempo zou behoord opgevoerd worden. Dit was ook het geval, binnen een kwartier was het rad bijna helemaal leeg en waren alle prijzen uitgedeeld. Ik (Miriam) had twee keer prijs, de eerste keer een klein busje pringles en de tweede keer een bus met chocolade gevuld met baileys. Daarna zijn we nog even blijven zitten en hebben we op het dakterras, in het lekkere weer, ons eten op gegeten.

Dag 11; 5 april: Verven en touren door de stad

In de ochtend was onze groep, door Monik, uitgenodigd om op het dakterras te komen verven. Het doel was ontspannen. We hadden anderhalf uur de tijd om een canvas doek om te toveren tot een kunstwerk. Iedereen deed ontzettend zijn best en het was heel gezellig. Na het verven hadden we meteen een consultatie over het oogsten van de stamcellen en daarna ‘moesten’ we weer door naar het volgende uitje; een stukje touren door de stad. Onze chauffeur heeft ons, samen met nog twee andere ‘koppels’ meegenomen op tour door de stad. Hierdoor hebben we een idee gekregen waar we zijn. Puebla is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en leuke kraampjes. Morgen hebben we een wat rustigere planning en kunnen we weer wat tot rust komen.

Fordít »