Aangekomen! #Dag 1, 2 en 3

Dag 1; Zaterdag 26 maart: De reis

Zaterdagmiddag zijn we met z’n allen op weg gegaan naar Schiphol. Onze vlucht zou 22.25 uur vertrekken en vanwege de assistentie moesten wij 3 uren voor vertrek aanwezig zijn. Bij aankomst op Schiphol hebben we gezellig nog even kopje koffie/thee gedronken. Toen was het tijd om onze bagage in te checken en afscheid te nemen.

De assistentie heeft ons door de douane geleid en naar onze gate gebracht, om de tijd te vullen hebben wij hier nog een drankje gedronken. De assistentie voor het boarden van het vliegtuig kon jammer genoeg niet op tijd aanwezig zijn, hierdoor moesten we wachten tot iedereen aan boord was. We hebben een goede vlucht gehad, doordat we ‘savonds vlogen hadden we het geluk dat we een aantal uren konden slapen, dit maakte de 12-urige vlucht iets draagbaarder.

Dag 2; Zondag 27 maart: Aankomst Mexico

Bij aankomst in Mexico City stond er vervoer voor ons klaar, we werden ontvangen en konden meteen instappen om door te reizen naar Puebla (2 uren rijden). We kwamen, lokale tijd, 6 uur in de ochtend aan bij het appartementencomplex. Na een paar uurtjes slaap zouden wij uitleg krijgen over het appartement en de regels hier.

We hebben deze dag gebruikt om een beetje te kunnen wennen aan de nieuwe omgeving en de tijdzone. Deze dag viel ons wel zwaar. Niet alleen door het tijdsverschil, maar ook door het reizen waren we heel erg uitgeput. We hebben daarom in de middag ook nog maar even een dutje gedaan. Inmiddels zijn we redelijk geacclimatiseerd aan onze nieuwe tijdszone.

Dag 3; Maandag 28 maart: Kennismaking met HSCT en eerste medische testen

We hebben toegang gekregen tot een app waarin het schema van iedere dag zichtbaar. Hierin staat waar en wanneer wij ergens moeten staan en of er restricties zijn qua eten e.d.. Super handig allemaal, zo weten wij precies wat ons te wachten staat en wanneer wij ergens verwacht worden.

Vanochtend hebben wij beide een COVID test moeten doen om verder te mogen gaan met de behandeling. Zonder negatieve uitslag mochten we het appartement ook niet verlaten, dus we zaten al anderhalve dag opgesloten. Lichtpuntje was het lekkere eten dat hier voor ons verzorgd wordt. Wij mogen drie keer per dag eten bestellen, iedere dag staat er weer iets anders op het menu. Tot nu toe heeft het ons goed gesmaakt!

Tijdens het afnemen van de COVID test hebben ze ook bloed afgenomen voor controle van de bloedwaarden. Hierna moesten wij 2 filmpjes bekijken over de behandeling en de gang van zaken. In totaal zijn hier nu 19 andere patiënten die ook dezelfde behandeling ondergaan, zij zijn allemaal ingedeeld in 4 groepen. Wij zitten in groep 1, wat betekent dat onze groep als eerste aan de beurt is voor alle behandelingen. Zo was onze groep ook de eerste die het pand mocht verlaten om naar de kliniek te gaan voor een hartfoto. Hierdoor konden wij voor het eerst een indruk krijgen van de stad, wij waren namelijk zondagochtend in het donker aangekomen.

Omdat iedereen inmiddels negatief getest was, mochten we ook eindelijk het dakterras op!! Wij hadden na het tipje na de kliniek een uur ‘vrije tijd’ en hebben ook meteen even een bezoekje gebracht aan het dakterras. Het is hier heerlijk weer!!

Morgen staan een aantal afspraken met artsen op de planning en zal de eerste chemo therapie beginnen. Wij hebben nog niet teveel verwachten, we kijken niet te ver voor uit en nemen iedere dag voor wat het is.

– Pietie en Miriam –

Fordít »