Bedankt #16

Dit weekend zullen we een tweede poging wagen, onze moeder gaat starten met de behandeling tegen haar MS. Samen met Miriam zal ze zaterdag om 22.25 uur in het vliegtuig stappen met een direct vlucht (AM26) naar Mexico-stad.

Terugkijkend op de afgelopen maanden kunnen we stellen dat de crowdfunding meer dan geslaagd is. Er is totaal een bedrag van 62500 euro opgehaald, ruim 7.000 euro boven het streefbedrag. Dit kwam goed van pas, aangezien zowel de behandeling als de vliegtickets duurder waren. Het grootste deel van de donateurs (340) heeft via de applicatie op de website hun bijdrage gedaan namelijk zo’n 18.000 euro. Rond de 40.000 euro is overgemaakt via een directe donatie.

Een speciaal dankwoord van Pietie aan alle mensen die haar gesteund hebben!

‘’Voordat ik naar Mexico ga wil ik middels dit bericht mijn dank uitspreken. Deze behandeling kan een levens veranderde periode voor mij zijn. Dit maken jullie voor mij mogelijk. Ik had het nooit durven hopen dat we het volledige streefbedrag zouden halen. Na al deze maanden van crowdfunden zijn we enorm blij met alle donatie, groot en klein. Bedankt voor alle steun en bemoedigende berichten die ik heb mogen ontvangen. Ik kan mijn dank niet vaak genoeg naar jullie uitspreken!’’

Naast de donaties hebben we enkele, waarschijnlijk wel bekende, acties gehouden die in totaal 4500 euro hebben opgebracht. We zijn begonnen met het bezoeken van rommelmarkten en hiermee rond de 230 euro ingezameld. Daarnaast nog verschillende items verkocht via marktplaats, dit heeft bijna 1500 euro opgebracht. Rond de kerstperiode hebben we bij enkele bakkerijen in de buurt suikerbroden en notenbroden ingekocht. De verkoop van deze broden ging heel goed, dit heeft 1300 euro opgebracht. Direct hierop volgend zijn we de buurt langs gegaan met het verzoek om flessen of kratten in te leveren. Met deze actie hebben we toch rond de 350 euro op mogen halen. De afgelopen maanden is onze moeder druk bezig geweest met het maken van geschenkkaarten. Deze zijn in de nabije omgeving verkocht, ruim 300 euro hebben we hiermee opgehaald. De laatste actie die we hebben georganiseerd was de verkoop van voorjaarsviooltjes. Deze hebben we op enkele zaterdagen deur aan deur verkocht. De verkoop hiervan heeft, met een bedrag van 850 euro, enorm bijgedragen.

Wij gaan vanaf aanstaande zaterdag jullie frequenter op de hoogte houden door middel van een blog, die Miriam in Mexico zal gaan schrijven. Op deze manier blijven jullie op de hoogte van de voortgang van de behandeling en of het eten smaakt. We hebben een schema ontvangen van de kliniek met hierop per dag de invulling. Hieronder een kort overzicht van de planning.

26&27 maart:

Reis naar Mexico

28 maart

Pre-testen, Medisch onderzoek

30&31 maart:

Chemotherapie

1 t/m 6 april:

Stamcel mobilisatie, het vrijgeven van stamcellen in het bloed.

7 april:

Stamcellen oogsten

8&9 april:

Chemotherapie

10 april:

Stamceltransplantatie, deze dag wordt gezien als nieuwe geboorte. Dit valt precies op haar huidige verjaardag.

11 april:

Start van de neutropene periode, waarin het immuunsysteem vrijwel niet aanwezig is. Isolatie is hierom noodzakelijk.

12 t/m 20 april:

Continue controle van bloedwaarden en herstel.

21 april:    

Rituximab injectie, laatste verwijdering van de slechte bloedcellen.

22 april:

Rustdag

23&24 april:

Terugvlucht naar Nederland

Voor meer informatie over de kliniek, kijk op: https://hsctmexico.com/

Adresgegevens volgen in volgend bericht.

Fordít »