De plannen zijn gewijzigd! #15

Gisteren hebben we gezien de situatie in Rusland het besluit moeten nemen om de behandeling in Moskou te annuleren. Er zijn nog steeds opties om in Rusland te komen. We voelen ons hier niet prettig bij gezien de onzekerheid omtrent de terugreis over 4 weken.

Wij hebben inmiddels contact met de kliniek ‘Clinica Ruiz’ in Puebla, een stad gelegen vlakbij Mexico-stad. Zij konden ons een plek garanderen voor ergens in de komende maanden. Zoals het nu lijkt zijn er twee mogelijkheden, 28 maart of eind april. De behandeling heeft een iets andere methode waarbij de chemokuur verdeeld wordt over twee termijnen in tegenstelling tot Moskou waarbij deze in één week plaatsvindt. In Moskou vindt de behandeling in het ziekenhuis plaats en verblijf je hier ook. In Mexico vindt de behandeling plaats in een privékliniek en verblijf je in een beveiligd appartementencomplex met thuiszorg. Daarnaast is het verschil dat er tijdens de behandeling in Mexico een verzorgende mee moet. Zoals het nu lijkt gaat Miriam onze moeder verzorgen in deze tijd.

Ergens deze week horen we de exacte vetrekdatum en kunnen we voorbereidingen hierop treffen. We hebben gelukkig voldoende opgehaald om het verschil in ticketprijs op te vangen.

De plannen veranderen helemaal, dit heeft een behoorlijke impact. Wij houden het uiteindelijk doel voor ogen! Een geslaagde behandeling waarna de progressie van de MS mag stoppen en ze zelfredzaam blijft.

Zodra wij meer weten, informeren wij jullie hierover. P.s. net bericht gekregen van kliniek, 28 maart kan Miriam samen met onze moeder terecht in Mexico. 

Johannes & Pietie
Tineke
Rudina
Remko
Miriam

Fordít »